Meest gestelde vragen over DHB Bank N.V.

Wat is de volledige naam van DHB Bank?
DHB Bank staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als DHB Bank N.V.

Wanneer is DHB Bank N.V. opgericht?
DHB Bank N.V. is opgericht in 1992 in Rotterdam.

Valt DHB Bank N.V. onder het Nederlandse depositogarantiestelsel?
DHB Bank N.V. is een Nederlandse bank en voldoet sinds haar oprichting in 1992 aan alle door De Nederlandsche Bank gestelde eisen. Hierdoor valt DHB Bank N.V. onder het depositogarantiestelsel. Uw spaartegoed bij DHB Bank N.V. is tot de volledige €100.000 gegarandeerd door De Nederlandsche Bank. 
Voor een volledig overzicht van alle banken die onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen, klik hier.

Wie zijn de aandeelhouders van DHB Bank N.V.?
DHB Bank N.V. heeft twee aandeelhouders. 70% van de aandelen zijn in bezit van HCBG Holding b.v. en 30% van de aandelen zijn in het bezit van Halkbank (Türkiye Halk Bankası A.Ş.).
HCBG Holding b.v handelt hoofdzakelijk als houdstermaatschappij. Halkbank is een overheidsbank van de Turkse overheid. Deze bank is opgericht in 1938 en met 586 filialen één van de grootste banken in Turkije.

Is de DHB Bank N.V. beursgenoteerd? 
DHB Bank N.V. is niet beursgenoteerd. De aandelen van DHB Bank N.V. zijn voor 70% in het bezit van HCBG Holding b.v. en voor 30% in het bezit van Halkbank.

Hoe is de financiële situatie van DHB Bank N.V.?
DHB Bank N.V. is altijd winstgevend geweest en heeft een aansprakelijk vermogen van € 194 miljoen per 31 december 2010. Daarnaast voldoet DHB Bank N.V. aan de solvabiliteitsratio’s en is in ruime mate liquide. Meer informatie kunt u vinden in de jaarverslagen. 

Waar vind ik een kantoor van DHB Bank N.V.?
DHB Bank N.V. heeft filialen in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. In Duitsland hebben wij een vestiging in Düsseldorf; in België bevinden de kantoren zich in Brussel, Antwerpen, Charleroi en Luik. Onze vertegenwoordiging in Istanbul fungeert als contactpunt met Turkije.

Wat voor producten biedt DHB Bank N.V.?
DHB Bank N.V. biedt uitsluitend eenvoudige en transparante bankproducten aan vanuit haar kantoren in Nederland, Duitsland en België. DHB Bank N.V. doet geen zaken in aandelen en/of andere risicovolle beleggingen.

Biedt DHB Bank N.V. verzekeringsproducten?
DHB Bank N.V. heeft geen eigen verzekeringsproducten maar bemiddelt in geringe mate in de verkoop van eenvoudige en transparante producten.